Kuikendrinkfles met klapdeksel en drinknippel 0,5 L

€ 4,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Product omschrijving

Deze compacte drinkfles is dankzij de speciaal ontwikkelde drinknippel te gebruiken voor kuikens en ander pluimvee. Het blijft bijzonder om te zien hoe snel de kuikens ontdekken waar ze water kunnen vinden. Binnen enkele seconden worden ze aangetrokken door de glinstering van een waterdruppel aan de drinknippel. Puur natuur! Dankzij de bevestigingsbeugel is deze drinker gemakkelijk te bevestigen aan nagenoeg elk type huisvesting. De gegarandeerd lekvrije nippel houdt bovendien het strooisel droog en gaat verspilling tegen.

Pluspunten:

  • Geschikt voor kuikens en ander pluimvee
  • Gemakkelijk in het verblijf zelf bij te vullen dankzij klapdeksel
  • Altijd schoon water
  • Verzinkte montagebeugel
  • Kleurvast dankzij UV-beschermende toevoeging aan PPC
  • RVS lekvrije nippel van Europese kwaliteit
  • Vorstbestendig PPC kunststof
  • 360° Drinknippel werkt ook bij aanraking vanaf de zijkant

Water is van levensbelang voor alle dieren, dus ook voor kuikens en pluimvee. In tegenstelling tot veel andere drinksystemen, waar de dieren gemakkelijk in direct contact komen met het water, is deze drinkfles met klapdeksel erg hygiënisch. De dieren drinken het water op via de RVS-nippel en dat houdt het water gegarandeerd schoon. Het water blijft zo lang goed en de dieren hebben altijd gezond en schoon drinkwater tot hun beschikking. Zeker bij kuikens is dit een groot voordeel. Deze drinkflessen zijn dan ook perfect te gebruiken in combinatie met onze Comfort serie warmteplaten, waarbij de fles aan de wand gemonteerd wordt of op de warmteplaat wordt gezet.

De drinknippel is gemaakt van extra hard kunststof en hoogwaardig RVS van Europese kwaliteit. Normaalgesproken zal deze zelden lekken en vele jaren meegaan. Toch lekkage? Dan komt dat bijna altijd door vuil op de drinknippel. De fles even kort van het verblijf halen, eventuele haren verwijderen en de nippel goed schoonmaken is dan afdoende.

Zorg bij kuikens overigens wel voor voldoende licht in het verblijf; dat laat de waterdruppel glinsteren en wekt zo hun nieuwsgierigheid. Volwassen dieren die geen nippels gewend zijn, zullen in het begin ook nog open drinkwater aangeboden moeten krijgen. Op deze manier kunnen ze goed wennen aan de overgang.

Met de standaard verzinkte bevestigingsbeugel is deze drinker gemakkelijk te bevestigen aan nagenoeg elk type huisvesting. Nog mooier is onze in hoogte verstelbare houder. De drinkfles groeit zo letterlijk mee met de opgroeiende kuikens! Ideaal, want een te lage nippelhoogte vergroot de kans op lekkage.

IJzersterk PPC; bestand tegen zon en vorst